top of page

За нас

През 1992 г. СИТО 92 ЕООД започва контакти с Хибридния център по птицевъдство в гр. Костинброд и му помага при закупуването на ваксини за птици от Intervet B.V. Заедно с д-р Бойко Георгиев започва маркетиране и предлагане на продуктите за домашни любимци на Intervet B.V. До 1995 г. е един от няколкото вносители и дистрибутори на Intervet B.V. От 1995 г. става ексклузивен представител на Intervet B.V. и поема представителството, вноса и дистрибуцията на техните ветеринарномедицински продукти, заедно с д-р Иван Герданов – занимаващ се с продукти и решения за птицевъдството. От 2001 г. в СИТО 92 ЕООД работят четири ветеринарни лекари за Intervet B.V. Успоредно с вноса и дистрибуцията на продуктите на Intervet B.V. от 1998-99 г. фирмата започва да представя и продуктите на Idexx Laboratories за диагностика. Така се предлагат цялостни решения за клиентите – диагностика, квалифицирана консултантска помощ и продукти. СИТО 92 ЕООД обхваща цялостната дейност и  привлича дистрибутори на ветеринарномедицински продукти, така се разраства до големи мащаби и през 2000 г. се стига до предложението към Intervet B.V. - да се създаде филиал в България. През 2002 г. се създава Intervet България. СИТО 92 ЕООД става основен дистрибутор на Intervet B.V. В продължение на 10-11 години работи само с продуктите на Intervet B.V. и Idexx Laboratories.

През 2010 г. управител на фирмата става д-р Георги Вълков. СИТО 92 ЕООД започва активна дистрибуторска дейност на територията на град София на всички ветеринарномедицински продукти, ветеринарни консумативи, фуражи, храни за домашни любимци, фуражни и хранителни добавки, тестове ин-витро, биоциди и хигиенни средства за животни. Постепенно дейността се разраства и започват да се правят доставки, два пъти седмично, до Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански, Петрич, Мездра, Гоце Делчев и Якоруда, Самоков, Ихтиман, Ботевград, Елин Пелин, Пазарджик и Пловдив.

През 2016 г. открива втори склад в морската столица на България - град Варна. От тогава и ветеринарните лекари, работещи във фирмата са 15, а служителите на фирмата 20. Със склада във Варна се покрива източната част от страната за доставки от СИТО 92 ЕООД - Силистра, Бургас, Варна, Шумен, Нови Пазар, Търговище, Русе, Сливен.

Работно време

Понеделник - Петък: 09:00 - 17:30

Събота и неделя:

почивни дни​​

bottom of page